Posted in Przepisy

Faszerowane papryczki idealne na obiad

Faszerowane papryczki idealne na obiad Posted on 22.08.1710 komentarzy

Czasem brakuje mi pomysłu na obiad. Wiadomo matką polką nie jestem, wyśmienitych obiadów często nie gotuję o czym było można poczytać przy okazji krytyki mam. Jednak nawet ja lubię czasem upichcić coś super smacznego, dlatego na blogu znajdziecie kilka fajnych przepisów na małe co nieco. Dziś wpadłam na pomysł zrobienia faszerowanych papryczek. Mina Beztroskiego taty mówiła sama za siebie.

Przepis na faszerowane papryczki wymyśliłam tak na spontana. Zobaczyłam co mam w domu i co z tego mogę wykorzystać. Efekt był nawet nawet 🙂 Sami spróbujcie i dajcie znać jak Wam smakowała.

 

Składniki na faszerowane paprczyki

  • 1/2 kilograma mięsa mielonego (takie jakie lubicie)
  • 8 papryk średniej wielkości
  • 3 cebule
  • puszka fasolki czerownej
  • ser mocarella
  • bazylia
  • oregano
  • czosnek granulowany

Przygotowanie faszerowanych papryczek

Papryki myjemy i odcinamy na 1/3 wysokości od strony ogona. Obcinamy paprykę przy ogonie i kroimy. Cebulę obieramy i kroimy. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy i podsmażamy cebulę.

Do podsmażonych warzyw dodajemy mięso i smażymy wszytko razem dodając przyprawy. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni.

Podsmażony farsz wkładamy do papryk i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 20 minut. Po tym czasie na wierzch każdej faszerowanej papryczki kładziemy plaster sera mozzarella.

Wkładamy z powrotem na około 10 minut.

Obiad gotowy 🙂
Teraz pozostaje mi tylko życzyć Wam smacznego. Oby tak smakowało jak Beztroskiej rodzince.

Chcesz sprawdzić inne przepisy – kliknij TUTAJ 

 

Close