Faszerowane papryczki idealne na obiad
Czasem brakuje mi pomysłu na obiad. Wiadomo matką polką nie jestem, wyśmienitych obiadów często nie gotuję o czym było można poczytać przy okazji krytyki mam. Jednak nawet ja lubię czasem upichcić coś super smacznego, dlatego na blogu znajdziecie kilka fajnych przepisów na małe co nieco. Dziś wpadłam na pomysł zrobienia faszerowanych papryczek. Mina Beztroskiego taty mówiła sama za siebie.
Przepis na faszerowane papryczki wymyśliłam tak na spontana. Zobaczyłam co mam w domu i co z tego mogę wykorzystać. Efekt był nawet nawet 🙂 Sami spróbujcie i dajcie znać jak Wam smakowała.
Składniki na faszerowane paprczyki
- 1/2 kilograma mięsa mielonego (takie jakie lubicie)
- 8 papryk średniej wielkości
- 3 cebule
- puszka fasolki czerownej
- ser mocarella
- bazylia
- oregano
- czosnek granulowany
Przygotowanie faszerowanych papryczek
Papryki myjemy i odcinamy na 1/3 wysokości od strony ogona. Obcinamy paprykę przy ogonie i kroimy. Cebulę obieramy i kroimy. Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy i podsmażamy cebulę.
Do podsmażonych warzyw dodajemy mięso i smażymy wszytko razem dodając przyprawy. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni.
Podsmażony farsz wkładamy do papryk i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 20 minut. Po tym czasie na wierzch każdej faszerowanej papryczki kładziemy plaster sera mozzarella.
Wkładamy z powrotem na około 10 minut.
Obiad gotowy 🙂
Teraz pozostaje mi tylko życzyć Wam smacznego. Oby tak smakowało jak Beztroskiej rodzince.
Chcesz sprawdzić inne przepisy – kliknij TUTAJ
Paulina W.
23 sierpnia 2017 at 10:12W faszerowanej papryce najlepsze jest to, że cokolwiek nie włożysz do środka, będzie pysznie <3
Agata Pęksyk
23 sierpnia 2017 at 10:13O tuż to 🙂 i w tym tkwi cały sekret 🙂
Zakochana w sztuce
23 sierpnia 2017 at 10:22Od dawna mam ochotę zrobić taki obiad, świetny wpis! 🙂
Hanna Joanna
23 sierpnia 2017 at 19:49Wiele razy się przymierzałam do papryk, ale jakoś nie mogłam się zebrać. Sezon paprykowy się zaczyna, może tym razem mi się uda 😉
Kreatywna dżungla
23 sierpnia 2017 at 22:08Muszą być pyszne?
Runoholic.pl
24 sierpnia 2017 at 00:15Tak jak pisałem Ci na fejsie, uwielbiam je <3 mógłbym je spokojnie jeść kilka razy w miesiącu 😀
Rodzice & Dzieci
24 sierpnia 2017 at 06:31Wyglądają super i nigdy takich nie jadłam. Muszę.zrobić z ciekawości bo przepis wydaję się dość łatwy. Tylko dzieciaki będą.kręcić nosem bo nie lubią papryki.
Zwykła Matka
24 sierpnia 2017 at 08:56Uwielbiam faszerowaną papryke i czasem robię z kaszą albo coś 🙂
Sylwia Antkowicz
10 września 2017 at 21:14Dodałam ryż, by było bardziej sycące i wyszło genialne 😉
Justine PB
16 września 2017 at 09:24Ja nigdy nie robiłam jeszcze faszerowanych papryk. Będąc wczoraj na zakupach w Lidlu pokusiłam się na zakup papryk w extra cenie i będę próbowała. Twoje wyglądają smakowicie, mam nadzieję że i mi się udadzą 😉